Your browser does not support JavaScript!

Schválené IFRS

Dobrý den,všechny standardy IAS a IFRS byly již schváleny, kromě IFRS8? Neboli IAS 39 byl posledním problémem? Takže IFRS a E-IFRS jsou nyní totožné, vzhledem k tomu, že IFRS 9 má datum účinnosti až od roku 2009? Stránky EU mi přijdou trošku zmatené. IAS 32 byl schválen bez úprav standardu?Dále mám otázku ohledně 39, EK měla 2 výhrady vůči původnímu standardu a to certain provisions on the use of the Full Fair Value Option a certain provisions on hedge accounting. O co konkrétně šlo, můžete mě případně odkázat na nějaký zdroj? IASB poté standard přepracovala, takže už problematické části neobsahuje?Omlouvám se za tolik otázek, snad mi poradíte. Děkuji.

Dobrý den,

Nevadí. Jen se ptejte.

Pokud vím, EC zatím neschválila IFRS 8 (o kterém se včera celkem kriticky vyjádřil evropský parlament http://www.iasplus.com/europe/0704resolutionifrs8.pdf) a IFRIC 10, 11 a 12.

Mám pocit že IAS 39 schválila po té co IASB standard nedávno upravil tak, aby eliminoval ty spory který způsobili ty carve-outs. Ale, protože dění kolem finančních nástrojů poslední době moc pečlivě nesleduji, nevím to jistě.

Na stránce http://ec.europa.eu/internal_market/accounting/ias_en.htm#status-adoption však najdete ty standardy který EC už schválila.

Mimochodem, SEC komisař Campos se znova (kriticky) vyjádřil k aplikaci IFRS v cizině (http://www.iasplus.com/usa/0704campos.pdf) zatím co SEC připustil možnost že americkým firmám možná dovolí používat IFRS místo US GAAP (http://www.iasplus.com/usa/0704secifrs.pdf).

Jinak, ten server (IASplus) je dobrý zdroj IFRS novinek. Já ho obvykle čtu denně.

Přidat komentář