Your browser does not support JavaScript!

Pracovat ve Velke Britanii

Nevím, jestli mi budete umět s tímto poradit: Na základě jakého vzdělání, popřípadě jakých odborných zkoušek je možno pracovat ve Velké Británii, Irsku jako účetní? Nebo na kterou instituci mám tento dotaz směřovat? Děkuji.

Ve Velke Britanii jsem nikdy nebyl, ale pokud je to podobne USA, tak prace auditora vyzaduje licenci (pravdepodobne ACCA), ale prace radove ucetni vyzaduje pouze praxi, a samozrejme dobrou znalost anglictiny.

Pokud mate o takovou praci zajem, doporucil bych Vam obratit se na nejakou anglickou personalni agenturu, nebo primo na firmy (tim, ze jim poslete zivotopis a doprovodni dopis). Pokud vim, tak ani VB ani Irsko nestavi ceskym obcanum pri hledani prace zadne zabrany, tak pokud Vas nejaka mistni firma bude chtit zamestnat, nebude zadny problem se tam premistit.

Mimochodem, protoze Vase zkusenost muze pomoci i jinym lidem, bylo by hezke, pokud byste do teto rubriky pak pridala dalsi prispevek (prispevky) s Vasimi zkusenostmi.

Ve Velke Britanii sice neni potreba mit zadne specialn zkousky nebo certifikaty pro vykon prace ucetni. Ovsem pokud se vydate na pracovni trh v UK zjistite, ze pokud nejste drzitele certifikace ACCA a podobny je Vas plat o 25% nizsi nez kdybyste tento certifikat mela. V soucasne dobe lze zazadat o uznani zkousek, ktere jste slozila pod svazem ucetnich a obdzet tak ACCA nebo slozit IFRS diploma. Samozrejme je velkou vyhodou pokud mate take osvedceni o absolvovani seminare US GAAP (napr spolecnost VOX).
Ja sama v soucasne chvili pracuji v UK jako Financial Controller a verim, ze k ziskani teto pozice krome zkusenosti a znalosti jazyka prispela i ma certifikace.
Hodne stesti vsem pri hledani mista v zahranici.

Přidat komentář