Your browser does not support JavaScript!

literatura ke studiu IFRS

Dobrý den pane Mládku, jakou zahraniční literaturu byste doporučil ke studiu IFRS? Co říkáte třeba na kombinaci těchto dvou knih: http://www.amazon.com/gp/product/0471726885/ref=pd_sim_b_1/102-2897771-8... víte o něčem lepším?Předem díky za Váš názor.

Tu první knihu mám v knihově a proto jí můžu doporučit (druhou jsem nečetl tak o ní nic nevím). S autorem sice často nesouhlasím (myslím že jeho výklad je často příliš akademický a ovlivnění US GAAP), ale tato kniha má tu nespornou výhodou, že je jediná, která téma komplexně řeší.

Jinak, nedávno jsem si pořídil iGAAP 2006 Financial Instruments od Deloitte (http://www.iasplus.com/dttpubs/pubs.htm#feb2006), která se mi hodně líbí (stručná, čtivá, dobře napsaná a bez nereálních interpretací). Zatím jsem jí však nečetl celou a také má tu nevýhodu že se věnuje pouze investicím a finančním nástrojům, nikoli celím IFRS. Jinak, jí vřele doporučuji (a pokud jsou stejně dobré, ostatní knihy od Deloitte - http://www.iasplus.com/dttpubs/pubs.htm - by také stály za to).

Když už jsme u Deloitte, celý IASplus.com je asi nejlepší zdroj, co se aktualit v IFRS týče.

Ale, pokud se opravdu chcete naučit IFRS, nezbude Vám nic jiného než si pořídit originální text všech vyhlášek (http://www.iasb.org/resources/shop.asp), pečlivě ho prostudovat v těch místech kde není jasný si o jeho výkladu poradit s někým, kdo má skutečnou praxi při jeho aplikaci. To je sice nejzdlouhavější cesta, ale cesta která přináší nejlepší výsledky.

Přidat komentář