Your browser does not support JavaScript!

IAS 19 - Zamestnanecke pozitky

Dobry den,chcela by som sa spytat, ci spolocnost moze vykazat vypocitanu poistno-matematicku stratu k rezerve na pozitky po ukonceni zamestnania s pevne definovanym pozitkom v obdobi vzniku priamo do vlastneho imania mimo Vykazu ziskov a strat a sucasne poistno-matematicku stratu k druhemu typu rezervy na ostatne dlhodobe zamestnanecke pozitky v obdobi vzniku vysledkovo vo Vykaze ziskov a strat.Prosim Vas mohli by ste mi blizsie objasnit rozdiel medzi pojmami zamestnanecke pozitky a zamestnanecke prispevky?Dakujem.Marcisova

Dobrý den,

Pokud vím zaměstnanecké požitky jsou to, co firma svým zaměstnancům zaplatí nebo za ně zaplatí (třeba penze) zatím, co zaměstnanecké příspěvky jsou to, co si platí samí (třeba zdravotní a sociální pojištění). Ale já slovenské účetní názvosloví moc dobře neznám takže to nevím jistě.

Co vaší druhé otázky týče, tam Vám také příliš nepomůžu.

Pokud vím, tato situace nastane pouze u plánu definovaných požitků. Já však neznám žádnou českou firmu, která takovéto požitky nabízí a ty zahraniční to řeší centrálně. Z toho vyplívá, že jsem zatím tuto téma se zádním klientem neprobíral, a proto moje znalosti nejsou dostatečné, abych poskytnul komplexní odpověď.

Možná se najde jiný účastník diskuse, který Vám odpovědět bude moci.

Přidat komentář