Your browser does not support JavaScript!

Hard Close Audit

Dobrý den pane Mládku,už jednou jste mi v minulosti velmi pomohl. Nevíte prosím, o co se jedná, je-li prováděn ,hard close audit´? Podle níže uvedené definice z Googlu by mohlo jít v našich podmínkách o předběžný audit, ale nejsem si jista... Děkuji za odpověď a Váš čas.Definice: Hard Close Audit. This audit precedes the closing date. For a company closing on December 31, 20xx, the Hard Close would typically occur using numbers as of November 30, 20xx. Note: some hard closes are performed using the numbers as of the preceding quarter end (i.e. in the above example as of September 30, 20xx. The purpose is to audit all movements year to date.

Mne se zda, ze jste si hard close vylozila spravne. Pokud se Vam zda, ze se jedna o neco, co je srovnatelne s predbeznym auditem, tak se asi o neco takoveho jedna.

Ja jsem vsak v Cechach nikdy nepracoval ani jako auditor ani jako ucetni (jen v Americe), pouze jako skolitel a poradce v oblasti aplikace ucetnich standardu. Proto nevim presne, co se mysli pod pojmem predbezny audit. Proto Vam nemuzu rict, zda je tento pojem srovnatelny s pojmem hard close audit (zda se mi, ze ano, ale jisty si nejsem) nebo ne.

Pokud vim, predbezny audit nase zakony nijak neupravuji. Mezitim jsem ale nasla na internetu v nabídce jedné auditorské spolecnosti toto:

předběžný audit a audit řádné účetní závěrky - tzv. předběžný audit představuje kontrolu zejména prvotních dokladů, vnitřních účetních směrnic a postupů k určitému datu v průběhu účetního období, které si klient stanoví. Výstupem předběžného auditu je dopis pro vedení účetní jednotky, který je obvykle předáván ještě před ukončením účetního období, a který tedy včas klienta upozorňuje na případné nedostatky. Po uzavření účetního období pak na předběžný audit navazuje závěrečný audit.

Z toho a dalsich udaju na jejich strankach plyne, ze predbezny audit je jen jednou z moznosti vedeni auditu, z nichz dalsi jsou napr. prubezny audit, jednorazovy audit, nebo audit pro zvlastni ucely. Nejsem v teto problematice vubec zbehla, ale myslim si, ze tim se to naprosto vysvetluje. Takze jsem si vlastne odpovedela sama. Ale inspiroval jste me k tomu, za to vam patri dik :)

Přidat komentář