Your browser does not support JavaScript!

Priklad Leasingu

Priklad Leasingu:Teoreticky ked pouzivam SK GAAP pre legislativne - danove ucely a evidujem operativny leasing, kde N je aj danovy vydavok. cize tam neriesim odlozenu dan.Ale pri US GAAP som tu istu transakciu riesila ako financny leasing. Uvazujem spravne, ak sa v tomto pripade zamyslam nad odlozenou danou?Ak ano, ako si spravne urcit danovu zostatkovu hodnotu pre vypocet odlozenej dane?Mozem si pre tento ucel vypocitat celkovu sumu vsetkych splatok operativneho leasingu po dobu jeho trvania a jednoducho odpocitat uz zaplatene splatky?Este mam problem s odpisovanim leasovaneho majetku v US GAAP.V tomto pripade by som Danovu zostatkovu hodnotu z titulu evidencie majetku mala 0, kedze v podla SK ziadny majetok neevidujem?Dakujem velmi pekne.

Já se z odloženou daní běžně nezabývám (interakce mezi US GAAP a národní legislativou - kterou neznám, ani znát nechci - není moje parketa) takže možná by někdo jiný byl schopen dát lepší odpověď.

Podle mého, odloženou daň vypočítáte tak že v každém období porovnáte splátky leasing (slovenský daňový náklady) a odpisy (US GAAP finanční náklady). Na základě rozdílů mezi těmito dvěma náklady, jste schopná vypočítat odloženou daň.

Postup by byl podobný tomu, který by se používal, pokud by podle US GAAP vznikali jiné odpisy než podle daňové legislativy. Jediný rozdíl je, že místo porovnání daňových a US GAAP odpisů porovnáváte splátky leasing a US GAAP odpisy.

Jinak, protože při aplikaci US GAAP se stejně nesmí zohlednit účetní systém který US GAAP není, to že podle Slovenských standardů žádní majetek nemáte, Vás nemusí trápit. Při aplikaci US GAAP tato skutečnosti není předmětná.

Přidat komentář