Your browser does not support JavaScript!

Podiel na vlastnom imani

Dobry den,rad by som opytal ako sa podla US GAAP meria podiel na vlastnom imani - podla vysky vkladu alebo podla podielu hlasovacich prav?Napr. vklad do spolocnosti predstavuje 0.01% equity, pricom hlasovacie prava predstavuju 5% zo vsetkych hlasov.Ideme robit konsolidaciu a nevieme ake % podielu urcit. Dakujem za odpoved.

Dobrý den,

podle US GAAP podle procenta vložených prostředků.

Při volbě správné rady podle procenta hlasů.

Pokud existuje rozdíl (nebo-li pokud existují akcie, které mají více než jeden hlas, jak tomu asi je ve Vašem příkladě), tento fakt se musí sdělit v příloze, kde se zároveň musí vysvětlit všechny další rozdíly, který existují mezi těmito třídami.

Co se konsolidace týče, konsolidace se musí provést, pokud jedna firma KONTROLUJE (ARB 51 a FAS 94) druhou. Z pěti procentním podílem hlasovacích práv, kontrola by existovat neměla takže by se asi nekonsolidovalo.

Nicméně kdyby kontrola de fakto existovala (třeba pokud by držitel těch 5% zároveň mohl hlasovat za ostatní akcionáře tím, že by získal plnou moc), konsolidovalo by se i z tak malým podílem.

Zároveň, pokud by se jednalo o jednotku vytvořenou za speciálním účelem (tzv. Variable Interest Entity nebo Special Purpose Entity), začíná platit FIN 45 (R), který často vyžaduje konsolidaci i když se jedná o velmi malý podíl.

Dobry vecer,

obecne by podil na hlasovacich pravech mel indikovat, zdali existuje ovladani ci ne. Aplikace plne metody konsolidace nasledne vychazi jiz ze skutecne vyse vlastnenych podilu na vlastnim kapitalu. Pri konsolidaci se tak muze stat, ze konsolidujete jednotky, ktere sice ovladate ekonomicky, ale temer nevlastnite...

Prijemny vecer,
Libor V.

Přidat komentář