Your browser does not support JavaScript!

GW Impairment

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně Goodwill Impairment. Máme dceřinou společnost od roku 2009, kdy jsme nakoupili podíl 80% za 2560 USD. GW z této transakce byl 1833 USD. Od této doby dcera vykazovala převážně záporné hospodářské výsledky, až se dostala do situace, kdy má Total Equity -4213 USD. Chci se zeptat, jak odepsat GW. Jestli záporná Equity automaticky znamená odpis 100% GW (pokud ano, tak na základě čeho)? Jak stanovit hodnotu společnosti, která není obchodovaná na burze, abych mohl provést Imapairment test? Děkuji

Podle ASC 350-20-35-28 se goodwill musi testovat rocne (mezirocne pokud je indikace (ASC 350-20-35-3C) ze jeho hodnota klesla).


Samotny test se popisuje v ASC ASC 350-20-35-4 az 13.


Zjednodusene se porovna ucetni hodnota jednotky (vcetne goodwill) s realnou hodnotou jendotky (postup je temer stejny jak se mel pouzit pri vycisleni hodnoty majeku pri akvizici az na to ze zohledni vysledky co mezi tim nastaly).


Podle toho jak popisujete situaci, mne se zda ze jste zadny test nikdy neprovadely.  To je chyba.


Goodwill se odepisje takto:


Dr. Impairment loss: Goodwill $#,### (to se promitne na vysledovku)


Cr. Goodwill $#,### (to se promitne na rozvahu)


Pokud se bude konstatovat ze se to byla chyba, a ze se goodwill mel odepsat driv, bude nutne chybu opravit tak, ze se otevre ucetnictvi roka kdy se goodwill mel odepsat a chyba se opravi tam, zpetne.


 


 

Přidat komentář